WAT ZIJN WIJ?
Wij zijn 'DE PLEPLO', 'de PLEZANTE PLOEG' of 'CHIRO PLEPLO', de rare Chiro... De PlePlo, dit jaar 29 JAAR oud, werd opgericht uit de restanten van de vroegere CHIRO VAN LINKEROEVER of CHIRO STANNEKE. Deze vereniging, opgestart als een MIN-12- en een PLUS-12-WERKING, groeide snel uit tot een volwaardige jeugdbeweging met 6 AFDELINGEN: de DROMMELS (1e en 2e leerjaar), de SPETTERS (3e en 4e leerjaar), de KRINKELS (5e en 6e leerjaar), de STOEIERS (1e en 2e middelbaar) de BLOKKERS (3e en 4e middelbaar) en de KANJERS (5e en 6e middelbaar).

EEN RARE CHIRO ZEGT U?
Hoewel de roots van de PLEPLO in de CHIRO liggen, hebben we gedurende onze begin jaren een heel eigen pad afgelegd, met alle gevolgen van dien. Zo hebben we, in tegenstelling tot andere Chirogroepen, onze EIGEN AFDELINGSNAMEN, onze EIGEN AFDELINGSKRETEN, onze EIGEN SJAALTJES en zelfs een EIGEN UNIFORM: in de kleur BORDEAUX! Vanuit onze traditie blijven we dus vreemde eend in de bijt, wat echter niet wil zeggen dat we niet Chiro-minded zijn!

PLEPLO VOOR IEDEREEN!
Met "man en macht" werken we eraan om de PLEPLO voor IEDEREEN toegankelijk te maken. Zo maken wij, zolang de voorraad strekt, GEEN gebruik van een ledenstop: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Daarnaast proberen wij ons ook, in de mate van het mogelijke, open te stellen voor alle kinderen: wij willen namelijk geen enkel kind het recht op PlePlo ontzeggen! Zo bieden we de mogelijkheid aan ouders met financiŽle moeilijkheden om, in alle discretie, in overleg te treden met onze groepsleiding om samen een HAALBAAR BETALINGS- en/of ONDERSTEUNINGSPLAN op te stellen. Ook proberen wij een thuis te zijn voor kinderen met een "HAALBARE*" BEPERKING (*deze haalbaarheid is natuurlijk sterk afhankelijk van de groepsomvang, de hoeveelheid leiding, de leeftijd van het kind en het type "beperking").

De enige kinderen die bij ons echter (nog) NIET "WELKOM" zijn, zijn diegenen die nog niet in het LAGER ONDERWIJS zitten, om de simpele reden dat deze door ons NIET VERZEKERD kunnen worden! Voor meer informatie hierover kan u terecht op de site van de Chiro.

Tenslotte zijn wij natuurlijk ook een jeugdvereniging die er wil zijn voor het MILIEU, onze SOCIALE OMGEVING en de GEMEENSCHAP en PAROCHIE waar we deel van uitmaken. Naast het vrijwilligerswerk voor eigen winkel, trachten we dus, in de mate van het mogelijke, andere activiteiten en initiatieven op onze ANTWERPSE LINKEROEVER te ondersteunen. Natuurlijk dienen wij, om onze werking draaiende te houden, van tijd tot tijd, eens wat geld in het laadje brengen en dat doen we met enkele LEUKE ACTIVITEITEN! Zo is er onze JAARLIJKSE EETAVOND, waar u aan een democratisch tarief een overheerlijke maaltijd kan verorberen, onze GROTE PLEPLO-QUIZ, die de afgelopen jaren een succesformule bleek en onze sfeervolle BARBECUE, die plaatsvindt op de laatste zaterdag van het PlePlo-jaar, om zo ons jaar in alle schoonheid te eindigen (hoewel hier natuurlijk ook ons KAMP op volgt).

KLINKT DAT ALS MUZIEK IN DE OREN?
Zeker en vast, en de (overgebleven) twijfelaars zijn natuurlijk altijd welkom om eens te komen proberen! Het PLEPLO-TERREIN is te vinden achter het SAC, tussen de "BLAUWE" KERK en school DE APENSTAARTJES, op het adres: HANEGRAEFSTRAAT 5, 2050 ANTWERPEN LINKEROEVER. Onze activiteiten vinden elke zaterdag plaats van 14u tot 17u30 (onze poort gaat open om 13u45) en zijn geschikt voor kinderen vanaf het eerste leerjaar. Voor informatie over VERZEKERING, maar ook ons UNIFORM en andere "VEREISTEN" die het mogelijk maken uw kind met een gerust hart bij ons achter te laten, kan u terecht op de 'IS MIJN KIND IN ORDE?'-PAGINA. Mocht u daarna nog met (specifieke) vragen achterblijven, aarzel dan niet om onze groepsleiding te contacteren via groepsleiding@pleplo.be. Wij danken jullie alvast voor 29 JAAR vertrouwen! TOT BINNENKORT?